30 Gr Sana Klasik
Yeterince tuz
2,5 Su Bardağı yoğurt
6 Su Bardağı su
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
1 Yemek Kaşığı kuru nane
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek Kaşığı un
0,5 Su Bardağı tel şehriye
1 Yemek Kaşığı zeytinyağı
Tel şehriye, 2 su bardağı su ve zeytinyağını tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve unu çırpın. Karıştırarak azar azar suyu ilave edin ve bu karışıma şehriyeye ekleyin. 10 dakika kaynatıp haşlanmış nohutları ilave edin. 15 dakika daha pişirin. Yağı eritip kuru naneyi ekleyin. Çorbadan 1 kepçe kadar alıp naneli yağı ekleyin ve çorba tenceresine aktarıp karıştırın. Sıcak servis yapın.
|