| 
 
 
 | 
Şekerden Dondurma Elmasiye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171174 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2023 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nevin Halıcı
 
 
Sütle yapılan dondurmalardan farklı olarak sütsüz yapılan bu dondurma şu şekilde hazırlanmaktadır:
 
Lazım olduğu kadar saf ve halis şekere 5-6 fincan su ile kömür ateşinde eritilmiş beyaz ve saf balık tutkalı konur.
 
4 fincan su ile yumurtanın beyazı iyice çalkalanıp karıştırılarak şekere katılır.
 
Daha sonra misk (misk-i nâfi) ezilir ve şeker ateşe konup limon suyuyla "kestirilüb" tabağa konarak donmaya bırakılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |