| 
 
 
 | 
Şekerden Dondurma Elmasiye | 
  | 
NerminNurInal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6552 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 
 
Kullanılacak Malzemeler 
 
Beyaz ve saf balık tutkalı
 
5-6 fincan su
 
1 yumurta akı
 
Gülsuyu
 
Şeker
 
Vanilya
 
Limon suyu 
 
 
 
Hazırlanma Şekli
 
 
Lazım olduğu kadar saf ve halis şekere beş altı fincan su ile kömür ateşinde eritilmiş beyaz ve saf balık tutkalını koyarlar ve dört fincan su ile bir yumurtanın beyazını iyice çalkalayıp hallederek şekere vaz (katıp) ve bir fincan gülab (gül suyu ) ile kadar-ı kifaye (yeteri kadar)misk-i nafi (faydalı koku vanilya) ezüp sonra şekeri ateşe koyup limon suyuyla ketirüp tabağa boşaltalar. Hengam-ı şita (mevsim kış)ise burudet-i havada (soğuk havada)hoş donar. Ve eyyam-ı sayf (yaz günleri) ıse tabağa ihata idecek (etrafını kuşatacak) kadar karın üzerine tabağı yerleşririp hoş donmakla latif olur. 
 
 
Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesinden
  
 | 
 
 
 
 
 
 |