|
|
ŞEKERLİ AYLAR |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43129
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2009
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. un
250 gr. şeker
2 yumurta
limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı su
1 yumurta akı
Hazırlanışı:
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Sonra bir kabın içine koyun. Unu ve yumurtayı, limon kabuğunu ilave edip, krema haline gelinceye kadar karıştırın. Hamurdan parçalar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak ortalama 7,5 cm. uzunluğunda çubuklar meydana getirin. Bunları yağlanmış tepsiye dizmeden önce yarım ay şekline sokun. Tepsiye dizdikten sonra, hamurları yuvarlak kısımlarından iki veya üç yerden keskin bir bıçak ile kesin. 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırdığınız yumurta akını sürün. Sıcak fırında 12-15 dakika pişirin.
|
|
ŞEKERLİ AYLAR Tarifleri Açma Tarifleri
|
|