1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
Harç için:
300 gram kahvaltılık tuzsuz lor peyniri
3 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Antepfıstığı
Mayayı su ile eritip kesme şeker ekleyin. Karbonat, sıvı yağ ve yoğurt ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurları limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi merdane ile açıp, kenarlarını elinizle sıkarak, ortası hafif çukur kalacak biçimde şekillendirin. Harç için lor peynir, yumurta, yumurta akı ve toz şekeri iyice karıştırın. Harcı hamurların ortalarına pay edin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Antepfıstığı serpip servis yapın.
|