Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şekerli Çiçek Börek (Gaziantep)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerli Çiçek Börek (Gaziantep)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3609
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185698
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı




Gülşen Yılmaz

20 gram yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
1 adet yumurta
2 adet kesmeşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gram tuzsuz kahvaltılık lor
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için:
4 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı

Lor peynirini bir kaba alıp üzerine 2 adet yumurtayı kırın.
Tozşekeri de ekleyip iyice karıştırın ve kenara alın.
Hamuru hazırlamak için, mayayı ılık suda eritip üzerine yumurtayı kırın.
Kesmeşeker ve yoğurdu da üzerine ilave edip karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın.
Kenarlarının 5-6 yerinden hafifçe dışa doğru çekerek çiçek şekline getirin.
Ortasına lorlu harçtan koyup yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kıyılmış antepfıstığı serpip servis yapın.







Şekerli Çiçek Börek (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet Şekerli Çiçek Börek (Gaziantep) 88 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası