ÇİLEKLİ TART, HOLANDEZ TARTÖLETLER İÇİN
500 gr. un
1/2 desilitre süt
150-200 gr. yağ
Bir tutam tuz
200 gr. şeker
Limon kabuğu rendesi
2 yumurta
5 gr. kabartma tozu
Şeker, yumurta, süt, tuz, limon kabuğu hepsini şeker eriyinceye kadar çarpınız.
Yağ ve un ilâve ediniz. Fazla yoğurmaymız.
Tart kalıbınızın büyüklüğüne göre hamuru açınız ve kalıba yerleştiriniz.
Orta ısı derecesindeki fırında pişiriniz.
Not: Bu hamurun içine konan kabartma tozu hamurdaki yağın miktarını ayarlar, hamur piştikten sonra çabucak kırılmasına engel olur. Hamur, 1 saat evvel yoğurulup serin bir yerde dinlendirilmelidir.
ML® Şekerli Pide için tıklayın
ML® Şekerli Pide (görsel)
|