Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Şekerpare (İznik Bursa) (1 adet - 372 defa bakıldı)

Şekerpare (İznik Bursa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerpare (İznik Bursa)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173580
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı




İznik Belediyesi

1 Su Bardak Yoğurt
1 Tutam tuz
1/2 Su Bardağı Sıvı yağ
Yarım Limon (İçine sıkmadan atılır)
3 Adet Yumurta
1 Kase Ceviz veya Fındık
4 Su Bardağı Un
4 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı İrmik
4 Su Bardağı Şeker (Ilık dökülecek)
1 Paket Kabartma Tozu

Derin bir kabın içinde yoğurt, yumurta, irmik, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, un ile orta yumuşaklıkta (kulak memesi yumuşaklığında) hamur yoğrulur. Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılarak yuvarlak şekil verilir, kurabiye tepsiye yerleştirildikten sonra ortasına fındık veya ceviz yerleştirilir. orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbeti için şeker ve su tencerede karıştırılarak kaynatılır, içine yarım limon daha keskin limon kokusu vermesi için sıkmadan atılır, birlikte kaynatılır şekeri tamamen eriyip kıvamı koyulaşmaya başlayınca şerbet soğumaya bırakılır. Kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra hemen şerbeti dökülmez, şerbet ve kurabiyelerin ılık olması için beklenir, şerbeti döküldükten sonra tepsinin üzeri kapatılarak şerbeti çekmesi sağlanır.

Not: Tatlılara, geleneksel mutfak kültürü içinde tatlının şekerini azaltması, tatlının lezzetini arttırması ve tat vermesi dışında, “sevap için” “bir tutam, bir çimdik tuz” tatlılara ilave edilmektedir.







Şekerpare (İznik Bursa) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Şekerpare (İznik Bursa) 372 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort