|
Şekerpare (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107329
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
1,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
2 su bardagı un
1 çay bardagı tereyagı
1 çay bardagı pudra seker
2 yumurta
1 çay kasıgı karbonat
Bir fiske tuz
15-20 tâne kabukları soyulmuş badem
2 su bardagı toz seker
1 tatlı kasıgı limon suyu
Önce 2 su bardagı toz sekere 2 su bardagı su ve 1 tatlı kasıgı limon suyu konarak kestirmesi hazırlanır ve sogutulur.
Yumurtalar pudra sekerle çırpılır ve üzerine erimiş ılık yağ konur. İyice karıstırılır. Un, bir fiske tuz ve karbonat konarak karıstırılır.
Bir tepsinin tabanı yaglanır. Hamurdan kopartılan ceviz büyüklügündeki parçalar yassılanarak tepsiye dizilir. Üzerlerine birer tâne soyulmuş bâdem konur. Orta sıcaklıkta bir fırında pisirilir.
Fırından çıkarılan sekerpâreye kestirmesi dökülür ve serin bir yerde (dolapta) iyice sogutulur.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.09.2024
|
|