Kısa URL: https://ml.md/lc36863
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
16,924 defa indirildi / yazdırıldı
Kübra Kutal
Malzeme:
½ kilo yağ
600 gr. Un
5 yumurta
250 gr. Ceviz
Şurubu: 5 bardak toz şeker
4 bardak su ve 1-2 damla limon suyu
Oda sıcaklığında erimiş margarin ile 4 yumurtanın sarısı ve 1 yumurta atılarak karıştırılır. 600 gr. Unla yumuşak bir hamur halini alıncaya kadar yoğrulur. Hamurlar ceviz büyüklüğünde kopartılıp avuç içinde açılarak içine ceviz konur ve üzeri bohça gibi kapatılır. Bu şekilde hazırlanan hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan şurup: 4 bardak su ve 5 bardak toz şeker ile ateşte kaynatılır. Bu şurup soğuduktan sonra fırından çıkarılmış olan şekerparenin üzerine dökülür ve soğuması beklenir.