|
Şekilli Kat Kat Poğaça |
|
toprak abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133673
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
Arası için:
Yumuşak margarin
Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz daha sonra diğer malzemeleride ilave edip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu oda sıcaklığında mayaladıktan sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp tabak içi kadar uzunlamasına açıyoruz ve 5 tanesinin aralarına birer tatlı kaşığı margarin sürerek üst üste koyup kelepçeli kalıbın genişliğinde açıyoruz Kalıbın kelepçesini çıkarıp alt tabanına hamuru yerleştirip resimde görüldüğü gibi kesiyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 10.15 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz.
|
|