|
Selanik Usulü Kekikli Piliç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129724
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2017
1,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
3 parça kalça ( Bütün tavuk veya but da kullanabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım portakal suyu
1 yemek kaşığı kekik
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Tavuk parçalarını fırın tepsisine alın. Eğer bütün tavuk hazırlayacaksanız tavuğu iki parçaya kesip yerleştirin.
Tavuk parçalarının üzerine ve içerisine tuz ile karabiber serpiştirip tereyağı parçaları koyun ve üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıttığınız 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
25-30 dakika pişen tavuğu fırından çıkartıp, folyoyu kaldırın ve üzerine portakal suyu gezdirip, kekik serpiştirip 15-20 dakika üzeri kızaracak şekilde fırınlayıp sıcak servis yapın. (Portakal yerine yarım limonun suyunu kullanarak hazırlayabilirsiniz.)
|
|