400 gr. semizotu
15 adet kiraz domates
3 sap taze nane
3 sap dereotu
3 sap maydanoz
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 tatlı kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Semizotunu yıkadıktan sonra ayıklayıp sap kısımlarını kesin. Büyükçe bir kaseye koyun. Patatesi haşladıktan sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Yumurtayı katı haşladıktan sonra kabuklarını soyup küçük doğrayın. Semizotu, patates, yumurta, ince kıyılmış nane, maydanoz ve dereotunu karıştırın. Kiraz domatesleri de ilave edin. Sosunu hazırlamak için, dövülmüş sarımsak, sirke ve tuzu karıştırın. Salataya ilave edip karıştırın. Servis yapın.
Fotoğraf "Özlem Çelik" tarafından gönderildi. 29.04.2020
|