1/2 paket margarin
1 bağ şerbetçiotu
5 adet hazır yufka
250 gram beyaz peynir
1/2 su bardağı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
1/2 çay bardağı galeta unu
Şerbetçiotlarını güzelce yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.
Kıyılmış otu bir kaba alarak içine; peyniri, pul biberi ve tuzu ilave edip, iç malzemesini hazırlayın.
Eritilmiş margarin, çiçek yağı ve yoğurdu karıştırarak sosunu hazırlayın.
Yufkaları tek tek tezgahın üzerine alarak; yarısına, hazırlanan sostan fırça ile sürün ve yufkanın kuru tarafını soslu kısma doğru üstüste getirerek D şeklinde katlayın.
Önce ikiye, sonra her birini 3 parçaya bölerek 6 adet üçgen halinde kesin. Böylece bir yufkadan 6 börek çıkacaktır.
Ayrılan parçaların üzerine tekrar sos sürün ve geniş kısımlarına iç malzemesinden koyarak, kalınca bir sigara böreği sarar gibi sarın.
Kalan yufkalara da aynı işlemi yaparak tepsiye yerleştirin, üzerine tekrar sos sürerek galeta unu serpin.
200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra, çay, ayran veya komposto eşliğinde ikram edin.
|