Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şerbetçiotlu Börek (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şerbetçiotlu Börek (Malatya)

pişmiş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc92198
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
1,545 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 paket margarin
1 bağ şerbetçiotu
5 adet hazır yufka
250 gram beyaz peynir
1/2 su bardağı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
1/2 çay bardağı galeta unu

Şerbetçiotlarını güzelce yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.
Kıyılmış otu bir kaba alarak içine; peyniri, pul biberi ve tuzu ilave edip, iç malzemesini hazırlayın.
Eritilmiş margarin, çiçek yağı ve yoğurdu karıştırarak sosunu hazırlayın.
Yufkaları tek tek tezgahın üzerine alarak; yarısına, hazırlanan sostan fırça ile sürün ve yufkanın kuru tarafını soslu kısma doğru üstüste getirerek D şeklinde katlayın.
Önce ikiye, sonra her birini 3 parçaya bölerek 6 adet üçgen halinde kesin. Böylece bir yufkadan 6 börek çıkacaktır.
Ayrılan parçaların üzerine tekrar sos sürün ve geniş kısımlarına iç malzemesinden koyarak, kalınca bir sigara böreği sarar gibi sarın.
Kalan yufkalara da aynı işlemi yaparak tepsiye yerleştirin, üzerine tekrar sos sürerek galeta unu serpin.
200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra, çay, ayran veya komposto eşliğinde ikram edin.






Şerbetçiotlu Börek (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Şerbetçiotlu Börek (Malatya) 27,025 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort