|
|
Şerbetli Gevrek |
|
timsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc102652
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2014
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Hamuru için:
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Kızartmak için sıvı yağ
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir tencereye hamuru yapmak için suyu, yağı ve şekeri ekleyip karıştırıp erimeye bırakın. Şeker eriyince içine unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp iyice ezerek hamur haline getirin. Hamuru kaşığın etrafında top olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları içine teker teker ekleyip hamura yedirin. Hamura son olarak irmik ve nişasta da ilave ederek karıştırın ve sıkma torbasına alın. Yağı tavanın içine alın ve yağın kızmasını beklemeden soğuk yağın içine minik şekillerde sıkıp yavaşça pişmesini bekleyin. Yağı kızdırırsanız tatlının içi hamur kalır. Pişen tatlıyı da soğuk şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
|
|
Şerbetli Gevrek Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|