|
Serdef Köfte (Elazığ) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167589
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2022
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 çorba kasesi köftelik bulgur
5 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Bulguru ıslağa bırakmak için su bir kabda kaynatılır.
Bulgur bir yoğurma kabına alınır üzerine kaynamış su ve tuz koyulur.
Kabın ağzı kapatılarak bulgur şişmeye bırakılır.
Şişen bulgurun üzerine un ilave edilir
Su yardımıyla yoğurularak sert bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır
Hamur parçaları avuç içinde yassılaştırılarak köfte yapılır.
Başka bir tencerede yeterince su kaynatılır.
Kaynayan suya tuz ilave edilerek köfteler kaynar suya atılır.
Haşlanan köfteler su üzerine çıkar
Su üstüne çıkan köfteler kevgir ile alınır.
Suyu süzdürülerek ılımaya bırakılır.
Sarımsak rendelenir veya bir havanda dövülür.
Yoğurt dövülmüş sarımsak ile karıştırılır.
Ilıyan köftelerimiz elde parçalanarak hazırlanan sarımsaklı yoğurda dökülür.
Küçük bir tavada bol tereyağı kızdırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir.
Soğuk olarak servis edilir.
|
|