Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Şeref Gatosu (1 adet - 7,445 defa bakıldı)

Şeref Gatosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeref Gatosu

tel dolap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2010
Mesajlar: 38
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc50388
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2010
1,736 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurtalı hamur için:
40 gr tereyağı ya da margarin
150 gr su
75 gr un, elenmiş
2 yumurta, çırpılmış
Gato için:
100 gr şekerli gevrek hamur
300 gr Pastacı Kremi
Vanilya esansı
75 gr pudra şekeri
Üstü için:
Çiçek biçimle şekerlemeler

Tereyağını suda eritip, kaynama noktasına ulaştırın ve azar azar unu da katın. Hafif ateş üzerinde, hamur düzgün bir biçime gelip, kabın kenarlarına yapışmayana dek karıştırın. Soğutun. Yumurtaları yavaş yavaş çırparak karıştırın. Her seferinaie ancak bir kaşık yumurta kattığınız gibi, her katıştan sonra da çırpmayı boşlamayın. Yumurtaları toptan ve çabuk katarsanız, hamurunuz torbadan sıkmak için fazla yumuşak olacaktır.
Şekerli gevrek hamuru 20 cm. çapında bir daire biçiminde açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip çatalla delin. Dairenin kenarlarını ıslatın. Krema torbasına 1,5 cm. genişliğinde düz uç takıp, torbaya yumurtalı hamuru doldurun, ve tepsideki gevrek hamurun çevresine halkalar sıkın. Kalan hamuru halkalarla eş genişlikte küçük toplar biçiminde başka bir yağlanmış tepsiye sıkın. Gevrek hamurun bulunduğu tepsiyi de onun altındaki rafa yerleştirip, 15 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını azaltıp 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Buharın çıkması için yumurtalı hamurdan olan halka ve pufları keskin bir bıçakla yarın.
Pastacı Kremi ya da Şantili kremine vanilya katarak, koku verdikten sonra, puflar soğuyunca içlerine doldurun.
Hafif ateş üzerinde kalın bir kaba koyduğunuz pudra şekerini rengi pembeleşene dek ısıtın. Pufların dip bölümlerini bu karamele batırıp, halkaların üzerine yerleştirin. Kalan karameli pufların üstüne damlatıp, üzerlerini de ufaladığınız şekerlemelerle, karamel donmadan süsleyin. Kalan kremi gatonun ortasına sıkıp, üzerini yine şekerlemelerle süsleyin.

Not: Bu Gato Fransa'da doğum günü pastası olarak kullanılmaktadır. Çocukların doğum günlerinde, karamel ya da çikolatalı glase ile kaplanmış küçük yağlı hamur puflarına mumlar dikilir.






Şeref Gatosu Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Şeref Gatosu 7,445 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort