2 adet yeşil acı biber
3 diş sarımsak
50 gr- taze kök zencefil
1 adet büyük İspanyol soğanı
1 yemek kaşığı sirke
1-1,5 kg. piliç eti, kemikleri çıkarılmış ve ince doğranmış ya da 4 adet piliç göğsü
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı çiçek yağı
2 adet yeşil biber,
Limon suyu (1 adet limon sıkılarak elde edilir)
Yeşil biberleri, sarımsak, zencefil, soğan ve sirke ile havanda ezin. Diğer bir seçenek olarak blenderdan geçirerek de ezme işlemini yapabilirsiniz. İnce şeritler halinde kesilmiş piliçleri, karışımla birlikte bir kaba yerleştirin ve üzerini kapatıp 1 saat kadar etin yumuşaması için bekleyin.
Kimyon ve karabiberi, yumuşamış et karışımına ekleyip iyice karıştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince şeritler halinde dilimlenmiş piliç etlerini ilave ederek, 15-20 dakika orta ateşte kızartın.
Kapağı açıp, yeşil biber parçalarını da ilave ettikten sonra, etler iyice pişene kadar 10 dakika daha kızartın. Servisten hemen önce limon suyu ekleyin. Salata olarak ya da hafif bir yemek olarak kullanabilirsiniz.
|