|
|
Serme Ekmeği |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc101651
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
9,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
Yeterince ılık su
100 tereyağı
Önce hamur yoğurma kabımızı alıyoruz. 4 su bardağı unumuzu eliyoruz. Sonra tuzumuzu, şekerimizi 1 çorba kaşığı mayamızı yarım su bardağı ılık suya koyuyoruz. İçine şekerimizi de koyup karıştırıp kabarmasını bekliyoruz. kabardığı zaman hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzun üzerini kapatıyoruz. üzerine sofra bezi ortersek daha çabuk kabaracaktır. 1 saat bekletiyoruz. Beklettikten sonra temiz bir bezin üzerine biraz un serpip ekmeyimizi yapmaya başlıyoruz. Un serptiğimiz bezin üzerine portakal büyüklüğünde bir hamur tahta bir kaşığı unlayıp hamur alıyoruz. Elimizin ortasıyla hafif hafif bastırarak tavamızın büyüklüğünde büyütüyoruz. Yaptığımız ekmeyi Alt üst pişiriyoruz ve geriye kalan hamuruda bu işlemi uyguluyoruz. Bitirdikten sonra içine tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz.
|
|
Serme Ekmeği Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|