Malzeme : 
 
1 litre süt, 
 
2 kaşık un, 
 
2 kaşık nişasta, 
 
250 gr. şeker (1 su bardağı), 
 
2 kaşık kakao, 
 
fındık veya yeşil fıstık.
 
 
Yapılışı:
 
1- Şekeri, unu, nişastayı, kakaoyu temiz bir tencereye koyup üzerine sütü yavaş yavaş dökerek süratle karıştırınız.
 
2- Tencereyi ateşe koyup 5-10 dakika pişiriniz.
 
3- Ateşten alıp savurarak soğutunuz.
 
4- Hafif ılık hale gelince kıyılmış fındık veya fıstık koyup karıştınnız.
 
5- Buzdolabının buz yapma kalıplarına koyup diğer dondurmalarda olduğu gibi süratle karıştırarak dondurunuz.
 
6- İyice donunca bıçakla kesip çikolata kağıtlanna düzgün dikdörtgenler halinde koyup kağıtla sanp tekrar dondurunuz.
 
7- İstediğiniz sertliğe gelince takdim edebilirsiniz.
 
 
NOT: Bu çeşit dondurma diğerlerinden daha fazla sertlikte dondurulmuş olması gerekir.
  
 |