|
|
Sesilya Usulü Dil Balığı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60273
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2011
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dil balığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş)
160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri
Un, tuz ve karabiberi bir tabağa koyup iyice karıştırınız; filetoları bu karışıma bulayınız.
Geniş bir tavada tereyağı hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca balık filetolarını tavaya yerleştirerek her iki yüzlerini 4 - 5'er dakika kızartınız.
Izgaranızı önce iyice ısıtınız.
Kızarmış filetoları gravyer peynirine bulayıp 3-4 dakika ızgara ediniz.
Filetoları servis tabaklarına alıp, yanında haşlanmış kuşkonmazla servis ediniz.
|
|
Sesilya Usulü Dil Balığı Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|