https://www.droetker.com.tr
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Jel
2 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı krema
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
Çember için:
24 adet kedidili bisküvi
Islatmak için:
0,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun.
1 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 1 su bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın.
Soğuyan pudingi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ve kremayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Jeli ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Ahududuları ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Bisküvileri ortadan ikiye keserek boylarını kısaltın. Her birinin bir yüzünü birer tatlı kaşığı süt ile ıslatın. Islattığınız bisküvilerden 8 adedini 9-10 cm çapındaki çemberin içine, kuru yüzleri çember tarafına gelecek şekilde yan yana sıralayın. Kalan bisküvileri kullanarak diğer çemberleri de aynı şekilde hazırlayın. Çemberlerin içini hazırladığınız krema ile doldururun. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Servisten önce çemberleri çıkarıp arzuya göre ahududu ile süsleyin.
|