Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1/2 tavuk,
200 gram jambon,
1 yumurta,
300 gram taze mantar,
1 limon,
1 havuç,
1 sap kereviz,
1/2 baş soğan,
1/2 demet maydanoz,
yeteri kadar zeytinyağı,
karabiber ve tuz.
Yapımı: içinde tüm olarak havucun, kerevizin, maydanoz demetinin ve soğanın, bulunduğu tuzlu suda tavuğu haşlayın. Sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp küçük parçalara kesin. Jambon dilirnlerini de aynı kaynar suda 3 dakika haşladıktan sonra ince, uzun şerit biçiminde parçalara bölün. Mantarları temizleyin, zarlarını çıkarın, dilimlere bölün ve tavuğun suyunda haşlayın. Sonra süzün ve tavuk parçaları, jambon şeritleriyle birlikte karıştırarak salata servis tabağına koyun; üzerlerine yarım limon suyunu gezdirerek dökün.
Yumurtanın sarısı, tuz, karabiber, yarım limonun suyu ve yeteri kadar zeytinyağıyle bir mayonez yapıp tabaktakilerin üstüne dökün ve servis yapın.
|