Sahrap Soysal
¼ su bardağı rendelenmiş parmesan
3 yemek kaşığı mayonez
¼ su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
½ çay kaşığı Worcestershire sosu
¼ çay kaşığı karabiber
1/8 çay kaşığı toz hardal
1 adet marul
4 dilim tost ekmeği
Marulun dış yapraklarını ayırıp içerisindeki beyaz ve minik yaprakları alın. Marul yapraklarını yıkayıp suyunu süzdükten sonra 2 parmak genişliğinde doğrayın.
Tost ekmeklerini küp küp doğrayıp fırında kızartın.
Sarımsakları ince ince kıyın yada rendeleyin.
Peynir, mayonez, su, limon suyu, sarımsak, Worcestershire sosu, karabiber ve toz hardalı bir kapta iyice karıştırarak sos hazırlayın.
Marulları servis tabağın alıp üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine kızarttığınız ekmekleri serpiştirerek servis edin.
|