Malzemeler
250 gr Teremyağ,
250 gr Ülker Bitter Çikolata,
125 gr şeker,
60 gr Bizim Mutfak Un,
5 yumurta sarısı,
5 tam yumurta.
Hazırlanışı
Teflon kek kalıplarını bir kenarda yağlayıp unlarken, kısık ateşte tereyağını eritip bitter çikolatayı da içerisine karıştırıp saat yönünde çırpıyoruz. Elde etmiş olduğumuz karışımın içerisine, ayrı bir kenarda şeker ile yumurta akını karıştırıp ekliyoruz, iyice yediriyoruz. Sonra yumurta sarısını ve unu ilave ediyoruz. İlk başta yağlamış olduğumuz kek kalıplarına bir sürahi yardımıyla dolduruyoruz.175 derecelik ısıtılmış bir fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Öneriler: Pişmiş olan kekimizi yanında çektirilmiş furambuaz sos ile servis edebilirsiniz.
|