500 gr olgun kayısı
75 gr şeker
1 limon kabuğu rendesi
100 gr pudra şekeri
100 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılmış
100 gr. un
üstüne serpiştirmek için:
şeker
kaymak
Kayısıları iyice yıkadıktan sonra yarıp çekirdeklerini çıkartın, yağlanmış ve fırına girebilecek bir kaba yarım kısımları üste gelecek şekilde sıkı sıkı dizin. Her kayısı katının üzerine şeker ve limon kabuğu rendesi serpiştirin. Şekerli tereyağını hafif bir krem haline getirin. Yumurtaları çırparak azar azar yağ - şeker karışımına ekleyin. Sonra da, unu karıştırıp kayısıların üzerine düzgün bir biçimde yayın. Orta ısıdaki fırında kabarıp kızarana dek pişirin. Üstüne pudra şekeri serpiştirip, sıcakken kaymak ile servisini yapın.
|