|
|
SİCİLYA KASSATOSU |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14892
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
2,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
400 gram pandispanya,
700 gram koyun sütünden yapılmış lor peyniri veya yarım kilo taze kaymak,
3500 gram toz şekeri,
100 gram sütlü çikolata,
200 gram şekerleme (kiraz, çilek, incir, preypfrut v.s.),
1 çorba kaşığı tereyağı.
Yapımı: Önce pandispanyanın altı yüzündeki kabuğu ince bir tabaka halinde kesilip atılır. Sonra pandispanya 1 santimden kalın olmayacak biçimde dilimlere bölünür.
Kenarları yüksek bir kalıp alınır, iyice yağa bulanır. Yağ kâğıdıyle kalıbın içi astarlanır. Sonra ince pandispanya dilimleri ıslatılıp kalıbın dibi ve kenarları bu dilimlerle iyice kaplanır. Sütlü çikolatayla şekerlemelerin büyük bir kısmı tavla zarı gibi küçük parçalara doğranır. Tel süzgeçten geçirilmiş olan lor peyniri (kaymak olursa daha hoş olur) büyük bir kâseye konur. Şekerle birlikte iyice karıştırılır. Sonra küçük parçalara doğranmış şekerlemeyle çikolata da kâsedekilere katılır. Karışım iyice karıştırılır ve bir kaşıkla kalıba doldurulur. Bir spatulayla bastırılır. Böylece kalıpta boşluk kalması önlenmiş olur. Kalıp dolunca üstü de ıslanmış pandispanya dilimleriyle örtülür. Ve kalıp buzdolabına kaldırılır. Kalıp buzdolabında beş saat kadar kaldıktan sonra çıkarılır. Servis tabağına başaşağı edilerek oturtulur. Kalıp çıkarıldıktan sonra kassatonun üstü ve kenarları da şekerlemelerle süslendikten sonra servis yapılır.
|
|
SİCİLYA KASSATOSU Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|