Kısa URL: https://ml.md/lc182718
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025
52 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
1 yumurta (kızartmak için)
Sıvı yağ (kızartmak için)
İlk olarak yufkaları 4'e bölün. Her bir parçanın üzerine biraz beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz ekleyin.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve iki ucunu kapatın. Sigara böreği şeklini verecek şekilde sarın.
Börekleri bir tabağa dizip, üzerine çırpılmış yumurta sürün. Afiyet olsun!
Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Yağ kızınca börekleri tek tek kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc182736
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2025
41 defa indirildi / yazdırıldı
Hazır yufka
Böreklik lor peyniri
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Not: Dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc182896
Gönderme Tarihi: 05.May.2025
58 defa indirildi / yazdırıldı
Hazır yufka
Böreklik lor peyniri
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz.