Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sığır Pirzolası Tranş Servisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sığır Pirzolası Tranş Servisi

bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc100323
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,593 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Pirzola üzerinde kaburga kemiği ve göz şeklinde antrkot eti bulunan bir parçadır.
Kuzu pirzolada çok sayıda kaburga kemiği bulunurken dana pirzolada 3-4 adetten fazla bir arada pişirilmez. Çünkü et kalınlaştıkça iç kısmın pişmesi zorlaşır.iki veya dört kişilik olarak hazırlanır.Fırında veya ızgarada pişirilerek servis edilir.
Servis arabasını Sığır pirzolası tranşı için hazırlanır.
Pirzola konuklara gösterildikten sonra ısıtıcıya konur.
Pirzola tranş tahtasına taşınır.
Et kesime uygun yöne döndürülür.
Tranş, işlemini kolay yapabilmek için et parçasının pozisyonu uygun yönde olmalıdır.
Kaburga kemiklerinin uçları yukarıya tranşı yapacak kişi tarafına,etli kısmı da dışarı konuklar tarafına bakacak şekilde( sağa) tranş tahtası üzerine konur.
Peçete ile kaburgalardan tutma: Sol ele bir kumaş peçete alınarak (Bu amaçla kalınca katlanmış alüminyum folyo da kullanılabilir.) Kaburga kemiklerinin ucundan sıkıca tutulur.Bıçakla hem kesilmek ve hem de sıyrılmak suretiyle aşağıya doğru kesilerek et kaburga kemiklerinden ayrılır.
Etleri dilimleme: Serbest hale gelen et parçası bir kişiye iki dilim et hesabıyla dilim sayısı ayarlanarak kesilir.
Kesim işi bitince dilimler bir araya getirilerek soğumamaları için tekrar ısıtıcıya konur.
Kesim tahtası ve tranş takımı, arabanın alt katına kaldırılır veya mutfağa gönderilir.
Et ısındıktan sonra birer porsiyon olarak sıcak tabaklara konulur.
Garnitür ve sosları ilave edilir.
Hazırlanan tabaklar konukların sağından servis edilir.






Sığır Pirzolası Tranş Servisi Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet Sığır Pirzolası Tranş Servisi 14,391 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort