Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İsveç Yemekleri > SIĞIR SARMASI (İsveç) (1 adet - 126,852 defa bakıldı)

SIĞIR SARMASI (İsveç)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SIĞIR SARMASI (İsveç)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64499
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011
2,745 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg sığır nuarı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı hardal
2 diş sarımsak (dövülmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı rafine yağ
6 soğan (4'e bölünmüş)
8 havuç (kazınıp, 2,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1/2 su bardağı elma sirkesi
5 su bardağı et suyu
2 defne yaprağı
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) unlu tereyağı
180 gr (3/4 su bardağı) krema

Etin her tarafını tuz, karabiber, hardal ve sarımsakla iyice ovunuz. Büyük bir tencereye tereyağı ve rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca eti koyup 10-12 dakika, her tarafı hafifçe kavrulana kadar, çevirerek pişiriniz. Eti iki büyük çatal yardımıyla bir tabağa çıkarıp, sıcak kalmasını sağlayınız.
Tencereye soğan ve havuçları koyup 5-6 dakika, soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşene kadar, arasıra karıştırarak pişiriniz. Sirkeyi ve et suyunun 3 su bardağını katınız. Defne yapraklarını ekleyip, ateşi iyice yükselterek kaynatınız. Kaynayınca, eti yeniden tencereye koyup, ateşi kısınız. Tencerenin kapağını kapatıp, 2,5-3 saat, et iyice yumuşayana kadar pişiriniz.
Önce, fırınınızı hafif sıcaklığa (150° C) getirip, ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, eti ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarınız. Tabağın üstünü alüminyum kağıtla örtüp, eti sıcak kalması için fırına koyunuz.
Tenceredeki sosu tel süzgeçten, daha küçük bir tencereye süzünüz. (Süzgeçte kalan posaları atınız.) Süzdüğünüz sosün üstünde biriken yağları, madeni bir kaşıkla alıp atınız.
Kalan 1 su bardağı et suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak, kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, unlu tereyağı yavaş yavaş ekleyiniz. 3-4 dakika, sos koyulaşıp pürüzsüz bir hale gelene kadar pişiriniz. Kremayı ekleyip, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Eti fırından alıp, üstündeki alüminyum kağıdı atınız. Eti kesme tahtasına çıkarıp, kalın dilimledikten sonra, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Sıcak sosun yarısını etin üstüne döküp, kalan yarısını ısıtılmış bir sosluğa koyarak, etin yanında servis ediniz.






SIĞIR SARMASI (İsveç) Tarifleri İsveç Yemekleri



(1 adet SIĞIR SARMASI (İsveç) 126,852 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort