2000 gram et suyu (8 bardak)
6 adet yumurta akı
500 gram su (2 bardak)
1 miktar tuz
500 gram yağsız sığır kıyması
1) Sığır eti veya kemiğinden hazırlanmış 8 bardak et suyunu iyice soğuttuktan sonra üstünde donmuş olan yağlarını almalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2) Sonra bir kuşaneye 3 adet yumurta akı koyarak telle 2 dakika kadar döğmek suretile aklarını hafif bir köpük haline getirmeli sonra da bu aklara, kat'iyen yağsız tarafından taze ve kanlı 500 gram sığır kıymasıyle 2 bardak adi su katmalı ve hepsini iyice karıştırdıktan sonra bunları, soğuk bir halde bulunan yağı alınmış et suyuna ilâve etmeli, sonra da kıyma ve yumurta aklı bu et suyunu ortadan daha az hararetteki ateşe oturtarak kapaksız olarak 45 dakika kadar hafif hafif kaynamaya bırakmalıdır.
3) Bilâhare tencereyi ateşten alarak, üstte birikmiş olan sıkıca köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atmalı, sonra da bu suyu, pek ince olmayan bir peçeteden geçirmek suretile başka temiz bir tencereye süzdükten sonra suyu iyice soğumaya bırakmalı, soğuduktan sonra çay fincanlarına taksim etmek suretile servis yapmalıdır.
|