|
Sığırdili Otu Boranisi (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104864
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2015
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg Sığırdili Otu
500 gr Ezilmiş Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Sığırdili otu yıkanıp haşlanır. Suyu sıkılıp top haline getirilerek bıçakla ince ince doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. İstenirse üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır.
|
|