Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Sıkma (Kayseri) (1 adet - 3,107 defa bakıldı)

Sıkma (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sıkma (Kayseri)

lüle
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc131667
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
1,745 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg ıspanak
Yarım kg ebegömeci
1 kilo su bardağı bulgur
Yarım fincan sıvı yağ
3 fincan un
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz
Sosu için:
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı salça
Sarımsaklı Yoğurt için:
2 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt

Sebzeler yıkanıp, ayıklandıktan sonra rengi değişene kadar haşlanır. Haşlanan sebzelerin suyu süzülüp ince ince doğranır. Geniş bir kaba doğranan sebzeler ile bulgur eklenip yoğrulur. Yoğrulma esnasında baharat ve un ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Daha sonra içersine yumurta kırılır. Bir müddet daha yoğrulduktan sonra küçük küçük sıkılıp oval şekil verilir.
Diğer taraftan 3 litre kaynayan suya, 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Kaynayan tencerenin içersine sıkmalar atılır. Haşlandıktan sonra süzülür. Servis tabağına alınıp yoğurdu ve sosu dökülür. Pulbiber, havuç ve maydanoz eklenerek suretiyle servis yapılır.






Sıkma (Kayseri) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Sıkma (Kayseri) 3,107 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort