Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kilogram kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet patlıcan
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
5 diş sarımsak
1 orta boy soğan
3 adet yeşil sivri biber
Kırmızı pul biber
Tuz
Patlıcanlar dalgalı şekilde soyulur. Tuzlu suda ıslatılır. İsteğe göre doğranıp kızartılır. Soğanlar ince ince kıyılır. Yağ ilave edilip bir tencerede hafifçe kavrulur. İçine suda bekletilmiş kuzu kuşbaşı etler, salça, domates, yeşil biber, pul biber, tuz, sarımsak, bir su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Pişen etler servis tepsisine alınan kızarmış patlıcanların üzerine dökülür. Birlikte birkaç dakika hafif ateşte pişirilerek servise hazır hale getirilir.
|