|
Şıllık Tatlısı |
|
bebecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82054
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
600 gr şeker
2 Yemek Kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
300 gr ceviz
DERİN BİR KAPTA 2 SU BARDAĞI UN İLE 4 SU BARDASI SU HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR İNCE BİR HAMUR OLMASI GEREKLİDİR. KREP HAMURUNDAN İNCEDİR.TANMAZ TAVA İYİCE ISITILIR VE HAMURUN YAPIŞMAMASI İÇİN 1 KAŞIK SIVI YAĞ EKLENİR DAHA SONRA 1 ÖLÇEK KADAR YAVAYA DÖKÜLEREK KREPLER HAZIRLANIR. HAZIRLANAN KREPLERİN ÇOK İNCE OLMASI GEREKLİDİR.BU İŞLEM ELİMİZDE MALZEME BİTENE KADAR DEVAM EDER. DAHA SONRA CEVİZ ÇEKİLİR VE KREPLERİN ORTASINA CEVİZ KOYULARAK RULO ŞEKLİ VERİLİR BU İŞLEM ELİMİZDE BULUNAN TÜM KREP HAMURLARI İÇİN GEÇERLİDİR. DAHA SONRA YUVARLAK BİR TEPSİNE DİZİLİR. DİĞER TARAFDA DA ŞEKER VE SU KAYNATILARAK İNCE BİR ŞERBET YAPILIR İNMESİNE YAKIN 2 KAŞIK SANAYAĞI VE 2 DAMLA LİMON SIKILIR. HAZIRLANAN KREP HAMURLARININ ÜSTÜNE DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR.
|
|