Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Simit (24 adet - 308,206 defa bakıldı)

Simit


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Simit

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176920
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024
107 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (7 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 3-3.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için; susam veya çörek otu
Simitin Üzerini Islatmak İçin:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez veya bal

Mayayı ılık su ve toz şekeri içeren bir kapta eritin. Mayanın köpürmesini bekleyin.
Mayalı suya sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
Un ve tuzu bir kaba eleyin. Ardından mayalı karışımı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir bezle örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın, hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzla yuvarlayın ve simit şekli verin.
Simitleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Simitler pişerken, 1 su bardağı suyu ve pekmezi veya balı küçük bir tencerede kaynatın.
Fırından çıkan sıcak simitleri, önce pekmezli suya batırın ve ardından susam veya çörek otu serpiştirin.
Simitleri biraz soğuduktan sonra servis yapın ve sıcak veya ılık olarak afiyetle tüketin.



Simit

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177031
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamur İçin:
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10 gram - yarım paket yaş maya alternatif olarak kullanılabilir)
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
Susam veya çörekotu (üzerine serpmek için)

Ilık süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, sirke veya limon suyu, tuz ve şeker karıştırılır.
İçine maya eklenir ve karıştırılır.
Azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır (yaklaşık 1 saat).
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak simit şekli verilir.
Pekmez ve su karışımı hazırlanır.
Hamurlar önce pekmezli karışıma, ardından susam veya çörek otuna bulanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
Yumurta sarısı simitlerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak simitler biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.



Simit

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180041
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ilik su
Yarım su bardağı ılık sut
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (11 gr)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-4.5 su bardağı un (kontrollü)
Üzeri için;
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez
Kavrulmuş susam

Yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı, şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyup karıştıralım.
Unu da katıp güzelce yoğuralım ne yumuşak ne sert olacak hamuru.
Hamuru mayalandıralım sıcak ortamda 1 saat aşa yukarı.
Sonra hamurun havasını alıp 20 parçaya ayıralım.
Daha sonra bezeleri yuvarlayıp uzun şeritler yapalım hepsini.
2 uzun şeritleri birleştirip simit şekli verelim.
Sonra 1 su bardağı su ,yarım çay bardağı pekmezi karıştıralım.
Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp her yerine gelecek şekilde tepsiye dizelim.
10 tane simit çıkıyor.
İki tepsiye 5 er şeklinde simitleri dizelim.
Önceden ısıtılmış 220 °alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.



Simit

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180326
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı sirke
1 paket insant maya (10 gr)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Susam

Stand mikser kasesinde şeker, maya, 4 su bardağı un ve tuzu karıştırın.
Ilık su ve bitkisel yağ ekleyin.
Hamur bir araya gelene ve biraz yapışkan olana kadar hamur kancasını kullanarak karıştırın.
Hamur bir araya gelmiyorsa 2-3 yemek kaşığı çok amaçlı un ekleyin.
Hamuru, yapışkan olmayana kadar yaklaşık 8 dakika hamur kancasını kullanarak yoğurun.
Örtün ve iki katına çıkıncaya kadar 1.5 saat kabarmasına izin verin.
Bu arada susam tohumlarını bir tavada kızartın.
Pekmezi 1/2 su bardağı suyla karıştırın.
1.5 saat sonra hamuru yumruklayın ve 16 parçaya bölün.
2 parçayı her biri 25 inçlik tüpler halinde açın ve birbirine paralel olarak yerleştirin.
Bir bükülme yapmak için tüpleri zıt yönlerde döndürün.
Uçlarla birleştirin ve bir yüzük yapmak için onları sıkıştırın.
7 halka daha yapmak için kalan 14 parça ile tekrarlayın.
Her halkayı pekmez ve su karışımına, ardından susam tohumlarına batırın ve parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
Gevşek bir şekilde örtün ve 20 dakika daha kabarmasına izin verin.
Fırını önceden 400F'ye ısıtın.
Simitler kahverengi olana ve tamamen pişene kadar fırında 12-15 dakika pişirin.







Simit Tarifleri Çörek Tarifleri



(24 adet Simit 308,206 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort