Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ay Çöreği Tarifleri > Simit (24 adet - 308,238 defa bakıldı)

Simit


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Simit

zirkon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23788
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,026 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Yumurtanın birinin akını ayırın. Yoğurdun içine karbonat koyun. Karbonatlı yoğurda, tereyağı, yumurta, şeker, tuz katıp karıştırın. Aldığı kadar unla yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elle uzatın ve simit şekli verin. Önce yumurta akına sonra susama bandırıp yağlanmış tepsiye dizin. Kızgın fırına verin.



Simit

Ayfer Yordem Sahin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.12.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Amsterdam
Kısa URL: https://ml.md/lc20285
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
2,057 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo un
1 pk margarin
1,5 su bardagi sivi yag
100 gr yas maya
1 lt sut
4 yumurta (aki icine sarisi uzerine)
2 yemek kasigi kahve sutu tozu

Malzeme karistirilip yogrulur bekletilir, maya gelince tekrar yogrulur, sekil verilerek 180 derece firinda 15 dakika pisirilir.



Simit

YeniEvli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 20
Şehir: ISTANBUL
Kısa URL: https://ml.md/lc16763
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007
2,140 defa indirildi / yazdırıldı




8 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı çörekotu
3/4 çay bardağı su
Tuz

Unu hamur tahtasına eleyin ve ortası açarak mayayı koyun. Su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Cıvık bir hamur yapın. Üstüne bir nemli bir bez örterek 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletin. Hamurun ortası yeniden açın ve içine 1 yumurta kırın. Yağ ve tuz ilave edin.
Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin. Tekrar nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Uçlarını birleştirerek simit haline getirin. Yağlanmış bir tepsiye dizip, 15 dakika bekletin. Diğer yumurtanın sarısını üzerlerine fırça ile sürün ve orta hararetli fırında pişirin. Servis yapın.


ML® Peynirli Simit için tıklayın



Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024


Simit

GülenAy
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22
Şehir: isvec
Kısa URL: https://ml.md/lc11798
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
2,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı susam

Maya ile şekeri karıştırın. Unu geniş bir kaba alıp,ortasını açın. Maya şeker karışımı, süt ve tuz ekleyerek yoğurun. Üzerine bir havlu örterek mayalanması için bir süre bekletin. Pekmeze su ekleyerek hafif sulandırın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, şerit haline getirin.Uçlarını iyice kapatıp önce pekmezli suya ardından da susama batırarak yağlanmış tepsiye sıralayın. 200 derece fırında susamlar pembeleşinceye kadar pişirin.


Fotoğraf "mahperi" tarafından gönderildi. 17.02.2015






Simit Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri



(24 adet Simit 308,238 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort