Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Simitte Humuslu Falafel


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Simitte Humuslu Falafel

kefir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.02.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc123255
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2017
1,477 defa indirildi / yazdırıldı




Refika Birgül

4 adet Simit
Falafel:
2/3 su bardağı (100 gr.) Nohut
2/3 su bardağı (100 gr.) Bakla
Yarım adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
6 dal Dereotu
1/3 demet Maydanoz
1 çay kaşığı Kabarma Tozu
1,5 çorba kaşığı Un
2 çay kaşığı Kişniş Tohumu
1 çay kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 adet Karanfil
Yarım çay kaşığı Zahter
Yarım çay kaşığı Yenibahar
Yarım çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Tane Karabiber
İri Tuz
1 kutu Kutu Konserve Nohut
3/4 su bardağı (200 gr.) Tahin
1,5 adet Limonun Suyu
1,5 su bardağı Su
5 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Sumak
Yarım çay kaşığı Pul Biber
Yarım çay kaşığı Kimyon
Zeytinyağı

100’er gr nohut ve kuru baklayı düdüklüye ekleyin ve düdüklünün ¼’üne kadar su koyup, altını yakın. Bakla ve nohutlar 5 dakika haşlanınca, tıpkı geceden suya bırakılmış gibi olacaklar. 5 dakika sonra pişmelerini durdurun. Biraz dişe gelecek şekilde diri kalmasını ve tamamen püre haline gelmemesini istiyoruz. Yarım soğanı 3-4 parçaya ayırıp, bakla ve nohutla beraber Valso mutfak doğrayıcısına atıp malzemeler iyice parçalanana kadar çalıştırın. Yarım çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, havanda dövdüğünüz 2 tane karanfil, 2 çay kaşığı kişniş, yarım çay kaşığı zahter, 1 çay kaşığı tane karabiber ve tuz ekleyin. Son olarak 2 diş sarımsak, 6 dal dereotu, 1 çay kaşığı kabarma tozu, 1,5 çorba kaşığı un ve 1/3 demet maydanozu da ekleyip mutfak doğrayıcısını çalıştırın. Güzel, hoş bir harç elde edeceksiniz. Bu harçtan ceviz içi büyüklüğünde parçaları önce top yapın, sonra hafifçe bastırarak şekillendirin. Humus için, 1 kutu konserve nohutu, kabuklarından ayıklayarak Valso mutfak doğrayıcısına ekleyin. İçine 200 gr, yaklaşık ¾ su bardağı tahin, 1 çay bardağı limon suyu, 1,5 çay bardağı su, 5 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince tuz ekleyip doğrayıcıyı çalıştırın. Böylece inanılmaz lezzetli humusunuz hızlıca hazır olacak. Süslemek için, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı sumak ve biraz taze maydanozla ekleyin, lezzetine lezzet katacaktır.Falafeli derin yağda kızartmak gerekiyor. Bunun için pişirmeden önce iyice ısınması için yağın altını yakın. Yağ iyice kızdığında falafel toplarını içine atın. Dışı kahverengi ve çıtır olana kadar pişirin. Normalde altın rengi olunca kızardığını zannedebilirsiniz ama biraz daha bekleyip, kahverengileşince almak önemli. Bir tanesinin kızarması yaklaşık 4 dakika alıyor.1 tane simidi ortadan kesin ve üstüne bir parça humusu çok abartmadan sürün. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı humus simidin çeyreğine sürmeye yetecek. Mucize Lezzetler’deki kaşık salatası tarifinden de üzerine gezdirin ve çatalla ezdiğiniz falafelleri de koyun. 1 simit için 3 falafel yeterli gelecektir. Son olarak üzerine bir parça Antakya’nın tuzlu yoğurdu koyup, simitin üst parçasını kapattınız mı tamamdır.







Simitte Humuslu Falafel Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri



(1 adet Simitte Humuslu Falafel 9,465 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort