|
Şipşak Turta Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52058
Gönderme Tarihi: 25.May.2010
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 Paket Halk Muzlu tat beni kek
1 Paket petibör bisküvi
1 adet elma
2 yemek kaşığı kaşığı kırılmış fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
1 elma soyulup rendelenir.Şeker ile birlikte ocak üstünde pişirilir ve soğumaya bırakılır.Bir borcam tepsi içine petibör bisküviler tek sıra halinde dizilir. Mutlak bisküvi artacaktır. Kalan bisküviler hafif ezilir/kırıklanır.HALK BENİ TATKEK çok ince dilimler halinde kesilir. Tepsiye dizilen bisküvi sayısı kadar olanları ayırıp kalan keki elimizle hafif kırıklarız. Ilık olan elma püresine fındık konulur tarçın konulur ve kırıntılanmış bisküvilerle ve kırıntılanmiş HALK MUZLU TATBENİ KEK ile harmanlanır. Kaşık kaşık tepsiye dizmiş olduğumuz bisküvelerin üzerine yayılır. Tepsi altında kalan her bir bisküvi üstüne bir dilim kesilmiş HALK MUZLU TATBENİ KEK yerleştirilir. Buzdolabına kaldırılır.10 dakika sonra servise hazır hale gelir.
|
|