https://www.aksam.com.tr
2 Kilo şırdan
İçi için:
1 tane kapya biber
1 tane yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kara reyhan
1 çay kaşığı kişniş
Tuz
1.5 su bardağı pirinç
Kasabınızdan aldığınız şırdanları iyice temizleyin; hem iç, hem dış yüzey, defalarca soğuk ve sıcak su ile şok yapılarak temizlenir ve daha sonra da bu şırdanlar tuzlu, limonlu suya yatırılır ve saat bekledikten sonra yeniden temizlenir.
Temizlenen şırdanlar bir köşede beklerken iç kısmın hazırlanmasına başlanır. İç malzeme hazırlanır ve hazırlanan iç malzemeler el yordamı ile şırdanlara doldurulup 60 dakika pişirilip, kimyon ile servis edilir.
Not: Aslında sakatat yemeklerinin lezzetlerinden yana ev hanımlarının herhangi bir korkusu yoktur, sadece temizlemek zor olduğu için uzak dururlar. Bu korkunun önüne geçmek için artık temiz şırdan, karın, beyin gibi seçenekler satan kasapları kullanıp, işin büyük bir kısmından kurtulabilirsiniz ama yine de güvendiğiniz kasaplardan alışveriş yapmanızı tavsiye edilir.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 08.12.2021
|