https://www.posta.com.tr
200 gr. kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı tereyağı
7 adet pırasa
10 adet arpacık soğan
6 adet taze soğan
1 adet havuç
250 gr. taze sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı toz hardal (ya da 1,5 tatlı kaşığı sos hardal)
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Taze nane
Kuzu etlerini suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Arpacık soğanları ekleyin ve birlikte 6 -7 dakika daha kavurun. Üzerine 1,5 çay bardağı su ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Doğranmış pırasa, taze soğan, havuç ve sarımsakları ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatlar ve sirkeyi ekleyin. Üzerine taze nane serperek servis yapın.
|