2 Orta boy kırmızı lahana
1 Defne yaprağı
2 Ekşi veya tatlı elma
6 Tatlı kaşığı karabiber
2 Soğan
1 Demet maydanoz kökü
1 Tatlı kaşığı toz şeker
3 Diş karanfil.
Bir buçuk kahve fincanı sirke
tuz.
6 Bardak et suyu veya su,
Lahanaları akşamdan (koçanlarını çıkarıp) dörde bölerek ince olarak kıyın ve sirkoyle şekeri de ilâve edip karıştırarak üzerine yağlı kağıt kapayın ve sabaha kadar o şekilde bırakın.
Ertesi sabah piyaz şeklinde doğradığınız soğanları yağın içinde orta ateşte sararıncaya kadar kavurup buna lahanaları katın. Sonra hepsini birlikte dört dakika daha kavurun, tuz, et suyu, biber, kekik, defne yaprağı, karanfil ve maydanoz kökünü de koyarak karıştırın.
Ağzına bir yağlı kâğıt koyup kapağını kapatın ve orta ateşte bir saat pişirin. Sonra kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde ince ince doğradığınız elmaları ilâve edip karıştırın. Kapağını kapatın ve yemek suyunu çekip yağınla kalıncaya kadar bir buçuk saat kadar pişirin. Defne yaprağını çıkarıp atın ve servis yapın.
|