MALZEMELER
650 gr. Küçük Patates
300 ml. Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Sogan
1 Adet Yapraklariyle Birlikte Kereviz
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tane Hardal
50 gr Tereyağıi
2 Yemek Kasigi Sirke
1 Adet Eksi Kirmizi Elma
3 Yemek Kasigi Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabuklari ile baslayin, soguk suya tutun, sicakken soyup ince
ince dilimleyin. Et suyunu kaynatin, dilimlenmis patatesleri içine koyup
dagilmayacak sekilde karistirin. Tuz koyup 15 dakika dinlendirin.
Taze soğanlari ayiklayin, yesil uçlanni bir kenara ayirip beyaz kisimlarini
küçük küçük kesin. Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kasigi limon suyu
ile karistirin. Yesil yapraklari koparip bir kenara koyun. Soganlari soyup
çok ince kiyin. Karabiber degirmeninde 1 yemek kasigi tane hardali
ügütün.
Patatesleri susun içinden süzüp çikarin. Sosu saklayin:
Tereyağıini eritin, soğan, tane hardal ve çekilmis hardali 5 dakika yagda
kavurun. Sirke ve et suyunu katin. Patateslerin üzerine düküp kanstirin.
15 dakika sosunu çekmesi için bekletin.
Bu arada elmayi kabuguyla birlikte ince ince dograyip kalan limon suyu ile
karistirin. Elma, kereviz ve soğanlari patates salatasina karistirin. Kereviz
yapraklari ve soğanin yesil uçlarini üzerine serpip ilik servis yapin.
|