|
|
SİRKELİ SİYAH MERCİMEK ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80063
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
1,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
5 kahve fincanı siyah mercimek (250 gram)
2 adet orta boy soğan, piyaz doğranmış
1 silme çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı tepeleme yağ (80 gram)
2 kahve fincanı un (60 gram)
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı un
3 litre et suyu
Garnirü için:
200 gram haşlanmış yıldız şehriye
1) Mercimeği temizleyip akşamdan ıslayınız
2) Ertesi gün soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Mercimeği bir süzgece çıkarınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup eritiniz, soğanı ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartınız.
2) Mercimeği ilâve edip 1 dakika karıştırdıktan sonra, et suyunu ve tuzunu ilâve edip 90 dakika ağır ağır kaynatıp karıştırınız ve ateşten alınız.
3) Sonra mercimekleri suyu ile bir süzgeçten veya püre makinesinden tamamen geçiriniz.
4) Başka bir tencereye yağı koyup erittikten sonra unu ilâve ederek bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte un sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz, unla yağı kavurduktan sonra 1 kahve fincanı sirke ilâve ediniz.
5) Mercimeği ilâve ederek ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alıp, haşlanmış yıldız şehriye ile servis yapınız.
|
|
SİRKELİ SİYAH MERCİMEK ÇORBASI Tarifleri Soğuk Çorba Tarifleri
|
|