1/4 fincan saf nar suyu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çay kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı, bölünmüş
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet kalın havuç soyulmuş ve kesilmiş
Tuz
1/3 su bardağı tavuk suyu
1/8 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
Bir sıvı ölçüm kabı içinde çırpıcı içinde nar suyu, sirke ve balı karıştırın. Kenara koyun.
Orta-yüksek ateşte zeytinyağı ile yapışmaz tavada, 1 çorba kaşığı tereyağını da ilave edin.
Tereyağı eridiği zaman, havuçları ve 1.5 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Havuçlarınız ince ince kalem gibi kesilmiş olsun. 4 ila 5 dakika kızarana kadar karıştırmadan pişirin.
Daha fazla kahverengi isterseniz 2 dakika daha bırakın, karıştırın ve havuçları çevirin. Isıyı duruma göre azaltın.
Dikkatli bir şekilde tavuk suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Kırmızı biberi tuz ve naneyi en son ekleyip tatlandırın.
Sıcak servis edin.
|