İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Demet Sirken otu (Yabani Kuşkonmaz)
5 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Tatlı Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Kuşkonmazların taze kısımları kırılır, kaynar suyun içine atılır ve 2 dakika haşlanıp bir kaba alınır.
Tavaya tereyağı konur, eriyince üstüne zeytinyağı ve yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip kavrulur.
Soğanlar yumuşayınca tavaya kuşkonmazlar, çırpılmış yumurta, tuz, karabiber, pul biber konur.
Yumurta pişince kuşkonmaz yufka ekmeğe sıkılıp ikram edilir.
|