1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemiği çıkarılıp, kuşbaşı doğranmış)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı elma sirkesi
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
6 tane karabiber (iri dövülmüş)
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
350 gr mantar (silinmiş)
18 küçük domates (bütün)
8 arpacık soğanı (kabukları soyulup, 8 dakika haşlanmış ve süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
Büyük ve yayvan bir tabakta zeytinyağı ve sirkeyi karıştırıp, soğan ve sarmısağı ekleyiniz. Kekik, fesleğen, taze soğan, tane-karabiber, defne yaprağı ve tuzu katınız. Kuşbaşı etleri karışıma yatırıp, buzdolabında 7-8 saat, arasıra karıştırarak bekletiniz.
Önce ızgaranızı kızdırınız.
Delikli bir kepçeyle etleri marinaddan çıkarınız. Etleri, mantarları, domatesleri ve soğanları sırayla şişlere geçiriniz. Marinadı büyük bir kaseye süzüp (süzgeçte kalanları atınız), bir kenara bırakınız. Bir fırçayla erimiş tereyağı kebaplara sürüp, şişleri ızgarada 2 dakika pişiriniz. Ateşi kısıp 10-12 dakika, şişleri bir iki kez çevirerek ve arasıra üstlerine yağdan ve kaseye süzdüğünüz marinaddan sürerek, pişirmeğe devam ediniz. Şişleri ızgaradan alıp, et ve sebzeleri şişlerden bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.
|