Kısa URL: https://ml.md/lc118159
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2016
994 defa indirildi / yazdırıldı
350-400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
Kimyon
Karabiber
Tuz
Soğan ve sarımsağı rendeleyip tüm malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız köfteden bir parça alıp şişin etrafına sarıyoruz, çok uzun yaparsanız çabuk parçalanıyor Hazırladığımız şişleri fırın tepsisine dizip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yanında pirinç pilavı ile servis ediyoruz.
450 g kuzu kıyma
1 soğan
4~5 dal taze kişniş
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Bazlama için:
500 g un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 g yoğurt
Tuz
Tereyağı
Roka salatası için:
Yarım demet bebek roka
1 kırmızı soğan
Yarım çay bardağı tulum peyniri
Kuzu kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kişniş, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan cevizden daha büyük olacak şekilde parçalar kopartıp şişlere geçirin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Bazlama için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alarak ince yuvarlaklar açın. Açtığınız hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Kızaran bazlamaların üzerine tereyağı sürün. Roka salatası için bebek roka yapraklarını piyazlık doğradığınız kırmızı soğan ve tulum peyniri ile karıştırın. Şiş köftelerinizi yanında bazlama ve roka salatası ile sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc154974
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020
296 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 adet küçük soğan
1 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Soğanı çok ince doğrayın. Ekmek içini ufalayın. Baharatlar ve doğranmış maydanoz, ezilmiş sarımsak ve yumurtayla birlikte kıymaya ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurun. ( 10 dakika buzdolabında bekletin.)
Kullanacağınız şişlerin sayısına göre hazırladığınız harcı toplara ayırın. Elinizi ıslatın şişlere geçirin. Kıymanın ve şişlerin soğuk olmasına dikkat edin. Şişe geçirmeniz daha kolay olacaktır.
Önceden ısıttığınız ızgarada ya da yanmaz tavada çevirerek 10 dakika pişirin. Doğranmış soğan ve pideyle servis yapın.