6 adet istediğiniz renk dolmalık biber
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kahverengi pirinç
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış siyah fasulye
2 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı yağsız çedar peyniri rendesi
biraz tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
Dolmalık biberlerin üst kapaklarını kesip çıkarın, içini temizleyin.
Pirinci ılık suda 20 dk bekletip süzün.
Margarini tencereye alın soğanı ince kıyarak ekleyip soteleyin. pirinci ekleyin 1-2 dk sotelemeye devam edin. Domatesi doğrayarak ekleyin 2 dk sonra siyah fasulyeleri ekleyip bir iki karıştırıp, tuzunu karabiberini ayarlayıp ocağı kapatın.
Biberleri iç malzemesiyle doldurun, fırın tenceresine sıralayın.
2 su bardağı kaynar tavuk suyu döküp ön ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin. (ilk 20 dk ağzı kapalı pişsin; sonra suyunun durumuna bağlı açabilirsiniz) Fırından alıp üzerlerine çedar rendesi koyup tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirip alın.
|