500 gr siyah pirinç
1 paket margarin
1 orta boy soğan
150-200 gr parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
100 gr domates
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
200 gr krema
3 dal kereviz sapı
2 adet havuç
2 dal taze kekik
2 litre su
2 sap pırasa
Öncelikle sebze suyunu hazırlamak için havuç, kereviz kekik pırasayı küçük küçük doğrayın. Sonra ısıttığınız tencereye 2 kaşık margarini ilave edip butun sebzeleri içine atın kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dk pişirin. Sonra domatesleri 4 kaşık yağı ve kekik ile bir tepside karıştırıp fırına atın. Kabukları çatlayana kadar fırınlayın.
Pilavı için yine bir tencereye 4 kaşık yağı ekleyip küçük doğranmış soğanlarıda ekleyip kavurun pirinci ekleyip 3/4 dk daha kavurun
Sıcak sebze suyundan 1 kepçe ekleyip kaşıkla veya tavayı sallayarak suyunu çekene kadar karıştırın.
Her seferinde 1 kepçe sebze suyundan koyup çekene kadar karıştırmaya devam ederek su çektikçe suyu eklemeye devam edin.
Pirinçler diriliğini kaybedip yumuşadıktan sonra (yaklaşık 1 saat) risottonuz henüz hafif sulu halde iken, tereyağı ve parmesan peynirini ilave edip eriyip birleşene kadar karıştırın.
Sıcak olarak tabağa alıp çeri domatesler ve arzuya göre krema ile servis edin.
|